Vägen till mannens hjärta...
den ska visst gå via magen.
Musa är ledig idag. Jag ville göra något gott och nytt i smakväg.
Jag valde Kycklinggryta med tomat och dill.
Här kommer receptet. För 4 personer.
6-8 kycklingfileér ( jag hade 900 g)
2 msk smör + lite olivolja ( jag hade vanlig olja)
ca 20 st små körsbärstomater (jag hade baby plommontomater)
salt, svartpeppar
1 1/2 msk kycklingfond (jag hade grönsaks fond)
vatten
2 dl creme fraiche
1 knippe dill, finskuren
Skär fileérna i 4-5 bitar. Vänd dem i smör och olja. Stek i en stekpanna tills bitarna blivit ljusa.
Lägg över i en gryta.
Halvera tomaterna och fräs dem i stekpannan. Lägg över i grytan.
Krydda med salt och peppar, tillsätt fonden och ngr matskedar vatten.
Koka i några minuter.
Blanda i creme fraiche och dill. Sjud under lock i ca 5 min.
Servera med ris eller nykokta små potatisar och sallad.
Vi hade färskpotatis och isbergs sallad till. Salladen smaksatte jag med olja, salt och chilipeppar.
Makens kommentar var: jag har aldrig ätit så god kycklingfile´!!
1 vänner:
Låter super gott, ska jag verkligen prova någon dag..
Hoppas ni har det skoj nere på ängen..
Kramis din vän Camilla
Skicka en kommentar
Tillbaka hem