söndag 23 maj 2010

FAVORIT paj


Ni måste bara pröva detta recept.
SUPER gott!

Ingredienser

Botten
150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
1 st stort ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl rabarber, ansad i tärningar
Tillagning

Den här snabba och lite knäckiga rabarberpajen gör säkert succé.
Servera den ljummen med lite vispad grädde.
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde

Etiketter:

1 vänner:

Anonymous Sanna skrev...

Mmm nu blev jag sugen på att slänga ihop en paj jag också.. =) Mums!

SV: Jodå vi hade det toppen i södertälje, åker gärna dit nån gång igen! =)

Kraaaaam
Sanna

26 maj 2010 kl. 16:32  

Skicka en kommentar

Tillbaka hem